Konaklama sektörü, çok canlı, çok cazip ve bilindik bir sektördür. İnsanlar, tatillerini yapmak için genelde otelleri ve benzeri konaklama alanlarını tercih ederler. Oteller, insanların daha rahat etmesini sağlayan konaklama alanları olduğundan bireylerin bu yönde tercih kullanması gayet normal karşılanmalıdır. Sonuç olarak her birey, tatilini yaparken dinlenmek ve aynı zamanda eğlenmek ister. Yani temel ihtiyaçlar için zaman harcamaktansa dinlenmeye ya da eğlenmeye vakit harcamayı tercih eder. Durum böyle olunca otellere çok iş düşmektedir. Ülkemizde varlığını sürdüren büyük oteller, yüksek marka değerine kavuşabilmek adına bazı gerekli basamakları geçmişlerdir. Bunun için belli bir maliyete katlanmış, aynı zamanda zaman zaman risk almayı dahi göze almışlardır. Bu durum büyük marka değerine sahip otellerin krokisini bizlere çizmekte ve onları daha iyi tanımamızı sağlamaktadır.
Otel yönetimleri, daima daha iyi koşullara sahip olmak ve daha iyi hizmet verebilmek adına çalışırlar; bu nedenle otellerin hemen hepsinde bitmek tükenmek bilmeyen yeniliklerle karşılaşmaktayız. Bir yaz tatilinde konakladığımız otele bir sonraki yıl ziyarette bulunduğumuzda değişen çok şey olduğunu görebiliriz. Kalıcı olmak için değişime ayak uydurmak ve modern tekniklere uyum sağlamak gerekir. Oteller, bu uyum için özel çaba sarf ederler. Özellikle otellerin yönetimi için teknoloji kullanmak şarttır ve her otel yönetimi, belli başlı teknoloji sistemlerinden yararlanır. İşte bu noktada HotelRunner uygulamasından bahsetmemiz mümkün olacaktır. İlk andan itibaren tanımlamaya çalıştığımız otel yönetimi ve müşteri kitleleri, HotelRunner sayesinde bir araya gelme imkânına sahip olurlar. Oteller, bu sistem sayesinde daha fazla kişiye ulaşma ve piyasada ses getirme olanağına sahip olurlar. Kısacası HotelRunner, otelcilik sektörü için yeni bir devrim niteliği taşımaktadır diyebiliriz.
HotelRunner uygulaması, odaların online olarak satışını, otelin ya da söz konusu tesisin sosyal medyada ve diğer sanal araçlarda tanıtımını sağlar. Ayrıca odaların ve otelin genel yönetimi de yine bu uygulama kapsamında kontrol edilebilir. Tek bir envanter yoluyla tüm rezervasyon kanalları kullanılabilir, böylelikle yönetimin daha rahat devam ettirilmesi sağlanabilir. Kısacası bir otel yönetiminin ihtiyacı olan tüm yenilikler, bu program sayesinde rahat bir şekilde kullanılabilir.
Sanal ortam, neredeyse reel hayatımızdan daha fazla ön plana çıkıyor ve insanlar git gide bu özel dünyaya yerleşmeye başlıyorlar. Sosyal medya araçlarını birer ev gibi görebilir, insanların sosyal medya profillerini her gün ziyaret ettiğini ifade edebiliriz. Durum böyle olunca firmalar da insanlara erişmek için onları takip etmek zorunda kalıp sanal ortama yerleşiyorlar. Alışveriş siteleri, online satış modülleri gibi sistemler, bize bu durumun özetini en iyi şekilde çıkarmaktadır. Artık her ihtiyacını internet üzerinden karşılayan insanlar, otel rezervasyonuna kadar her işlerini bu şekilde halletmektedirler. Otelcilik sektörünün gelişebilmesi için HotelRunner tarzı uygulamaların artık sektöre yerleşmesi ve etkin bir kullanım alanına sahip olması gerekmektedir. Otel yönetimleri, bu yolla daha fazla müşteriye sahip olabilir, daha çok kişi tarafından bilinmeye başlayabilirler. Bilinirlik ve farkındalık da en az müşteri sayısı kadar önemli bir husustur. İnsanlar tarafından ne kadar bilinirseniz, uzun vadeli olarak müşteri sayınız da o kadar yüksek olacaktır. Bu yönden baktığımız zaman HotelRunner uygulamasının uzun vadede de etkin bir araç olduğunu görebiliriz.
HotelRunner, kısacası modern teknoloji araçlarıyla ve geleceğin sistematik tarzıyla oluşturulmuş bir tür pazarlama ve yönetim uygulamasıdır. Ücretsiz olarak çıkacağınız bu yolda isteğinize göre ücretli hizmetleri satın alabilir, böylelikle sınırlarınızı ileri taşıma şansına sahip olabilirsiniz.