Kulak çınlaması dönem dönem herkesin yaşadığı fakat önemsiz gibi gözüken bir durumdur. Ancak önemsiz gibi gözüken kulak çınlamaları bazı durumlarda çeşitli hastalıkların habercisi olabilir.
Kulak çınlamaları eğer sürekli hale geldiyse uyku kalitenizde düşüş, dikkat bozuklukları, baş ağrısı ve baş dönmeleri gibi sorunlar yaşamaya başlarsınız. Çınlama ile birlikte uğultu, vınlama ve çınlama şeklinde belirtiler göstermeye başlayan ağrılar kişiden kişiye farklılıklar gösterebilmektedir.
Kulak Çınlaması Neden Olur?
İşitme kaybına yol açabilecek derecede olan kulak çınlamaları özellikle yaşlılarda dikkat edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. Yüksek sese sürekli olarak maruz kalmak kulak çınlamasına sebebiyet verebilir.
İç kulaktaki hücrelerin hasar görmesi, kulakta kir birikmesi, kulak hastalıkları, kulak kemiği değişiklikleri ve anemi gibi sebepler sonucunda da kulak çınlamaları meydana gelebilir. Çınlama yoğun bir şekilde ilerliyor ve baş ağrısına yol açıyorsa ciddi sağlık problemleri meydana gelebilir.
Eğer kronikleşmiş bir kulak çınlaması yaşıyorsanız görmezden gelmek yerine mutlaka en kısa sürede uzman bir doktora giderek muayene olmanız gereklidir.