Vücut kendi içinde belli bir düzende çalışan bir mekanizma gibidir. Herhangi bir organdaki hasar tün vücudun dengesi bozar ve sağlıksız bir bünye ortaya çıkar.
Bu sebeple vücudun her organının sağlığının korunması gerekir. Vücudun tamamının korunması için düzenli egzersizler yapmak, dengeli ve düzenli beslenmek, kaliteli uyku uyumak ilk akla gelenlerdir.
Böbreğin Görevi Nedir?
Böbrekler de bu düzenin içinde önemli bir yere sahiptir. Göğüs kafesinin altında bulunan böbrekler, sağ tarafta bir tane ve sol tarafta bir tane olmak üzere iki tanedir. Yumruk büyüklüğünde olup fasulyeye benzer şekilleri vardır.
Vücuttaki toksinlerin, ürenin ve fazla tuzun filtrelenmesini sağlayan böbrekler, idrar üretimini ve filtrelediği atıkların idrar yoluyla atılmasını sağlar. İdrar atılması yoluyla vücuttaki su seviyesini dengeler. Ayrıca alyuvarların, asitlerin ve kan basıncının düzenlenmesinde de rolleri vardır.
Beslenmeye Dikkat Etmek Gerek
Böbrek sağlığı, tüm bu sebeplerden dolayı çok önemli olup korunması için en başta beslenmeye dikkat edilmesi gerekir. Dondurulmuş gıdalar, yapay tatlandırıcılar, işlenmiş gıdalar ve aşırı tuzdan uzak durulması alınabilecek önlemler arasında.
Sigarayı bırakmak kan akışını normale döndüreceği için böbrek sağlığında bire bir etkilidir. Bol su içmek böbrek sağlığına destek olacağı için günde en az iki litre su tüketilmeli. Ayrıca tansiyon ve şeker kontrolleri düzenli yaptırılarak böbrekler hakkında bilgi sahibi olmak gerekir.